EOT at nyt travel show sthn amerikh
Amorgos, News

Η Αμοργός στην ετήσια ταξιδιωτική έκθεση Τravel Show της New York Times!

Η Αμοργός έδωσε το παρών στην ετήσια έκθεση της εφημερίδας New York Times Travel Show που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική τον Γενάρη 2016. Το παρόν έδωσαν οι κα Καλλιώβη Γιαννακοπούλου και ο κος Σταύρος Λουλουργάς, όπου μίλησαν για τις ομορφιές του νησιού και τα είδη τουρισμού που καλύπτει σαν προορισμός. 

Έκθεση Τravel Show της New York Times. 

Και το 2016 η Ελλάδα αναμένεται να είναι από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία που συλλέγει το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Νέα Υόρκη.

“Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η αύξηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και το 2016. Αυτές είναι και οι πληροφορίες που έχουμε απο τους επαγγελματίες της αγοράς”, δήλωσε στη Greek News η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γρηγορία Καματερού, και επιβεβαιώνοντας τα αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση από τις Η.Π.Α προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, “σήμερα ορισμένοι τουριστικοί προορισμοί έχουν ζήτηση που υπερβαίνει την προσφορά”.

Με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως ιδανικού τουριστικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο, ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε και φέτος με δικό του περίπτερο στην ετήσια ταξιδιωτική έκθεση που διοργανώνει η εφημερίδα “New York Times”(The New York Times Travel Show) στο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο Τζέικομπ Τζάβιτς στο Μανχάτταν από τις 8-10 Ιανουαρίου 2016.

“Το στοίχημα είναι να κερδίζουμε κάθε χρόνο και ευτυχώς αυτό είναι που έχουμε καταφέρει”, δήλωσε στη Greek News ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, προσθέτοντας ότι “κάθε χρόνο να υπάρχει μια διψήφια άνοδος του τουρισμού, έτσι ώστε αυτό που αποκαλείται βαριά βιομηχανία της χώρας να δουλεύει συνεχώς και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.”

Ο ίδιος επισήμανε ωστόσο, πως “το στοίχημα δεν είναι μόνο να έχεις αύξηση στους αριθμούς, αλλά να έχεις και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Να έρχονται περισσότεροι επισκέπτες για πολύ περισσότερους μήνες.”

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γρηγορία Καματερού, ανέφερε ότι “ακολουθούμε το στρατηγικό πλάνο τετραετίας που εκπονεί το Υπουργείο και η υπουργός Ελενα Κουντουρά σε καινούργιους τομείς θεματικού τουρισμού με στόχο να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέρα των καλοκαιρινών μηνών και αυτό έχει δείξει ήδη αποτελέσματα στο αμερικάνικο κοινό.” Παράλληλα, πρόσθεσε, “έχουμε δυναμικό παρών σε κάθε ένωση τουριστικών πρακτόρων, εκπαιδεύοντας και διαδικτυακά τους ανθρώπους της αγοράς στο Ελληνικό μοναδικό προϊόν.”

Για 3η συνεχή χρονιά, όπως ανέφερε η κ. Καματερού, “έχουμε διψήφια αύξηση από την Αμερική προς την Ελλάδα”. Κορυφαία χρονιά, χαρακτήρισε το 2015, όπου υπήρξε 38% αύξηση σε σχέση με το 2014, μέχρι το Σεπτέμβριο του έτους.

Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις ΗΠΑ επισήμανε ότι “η Έκθεση της ΝΥ Times είναι εξαιρετικά σημαντική – το 2015 δέχθηκε πάνω απο 28.000 επισκέπτες με 545 οργανισμούς που εκπροσωπούν 150 διαφορετικούς προορισμούς – ενώ εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον και απο τους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου το 2017 να γίνουν συνεκθέτες του Ελληνικού περιπτέρου μεγαλώνοντας την Ελληνική μας παρουσία”.

Η Αμοργός.

Πέρα από την επίσημη συμμετοχή του Ε.Ο.Τ., στην έκθεση της “N.Υ. Times” λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος και οργανισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις και πράκτορες που διαθέτουν πακέτα διακοπών για την Ελλάδα.

amorgos at nyt travel show sthn amerikh

Ανάμεσά τους ήταν φέτος η Καλλιώβη Γιαννακοπούλου και ο Σταύρος Λουλουργάς που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη από την όμορφη Αμοργό για να συστήσουν στον κόσμο την Ελλάδα μέσα από το Aegialis Hotel & Spa και το Aegialis Tours στην Αιγιάλη.Είναι ένας πάρα πολύ όμορφος τόπος, όχι τόσο γνωστός, αλλά που αξίζει πραγματικά κάθε επισκέπτης να έρθει”, μας είπαν με μια φωνή και μας ανέφεραν τις ομορφιές που κάνουν το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, την Αμοργό, ιδανικό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλο το χρόνο.

Η Αμοργός ενδείκνυται για όλες τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, ο καταδυτικός, ο ιαματικός – θεραπευτικός και ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός. Τα εφτά χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια της δίνουν τη δυνατότητα στον περιπατητή να ανακαλύψει πολιτιστικούς θησαυρούς, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και μέσα στα αρώματα των 350 βοτάνων που φυτρώνουν στην Αμοργιανή γη, ενώ το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, η Αγία Παρασκευή με το περίφημο πανηγύρι της κάθε Ιούλιο και οι αμέτρητες εκκλησιές της του προσφέρουν μια μοναδική κατανυκτική εμπειρία.

“Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Αμοργό”, τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου.

Πηγή: cyclades24.gr

Comments

comments

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.