Menu

Amorgos trail challenge Ημέρα 2η | Αγώνες 7,5 και 19km

amorgos trail challenge routes 2017

Η δεύτερη ημέρα του Amorgos trail challenge περιελάμβανε δύο διαδρομές των 7,5 και 19 χλμ. Το εναρκτήριο λάκτισμα στη μικρή διαδρομή δόθηκε στο λιμάνι του Όρμου Αιγιάλης στις 11 το πρωί, ενώ εκείνο των 19 χλμ με αφετηρία την Ιερά Μονή Χοζοβιώτισσας, στο χώρο του παρκινγκ της Μονής μια ώρα νωρίτερα.

Amorgos trail challenge routes 2017

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές καθώς τον δυνατό ήλιο διαδέχονταν αραιή συννεφιά και δροσερός αέρας ο οποίος στην εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής έκανε έντονη την εμφάνισή του. Η συμμετοχή στις δυο διαδρομές ήταν μεγάλη και οι δρομείς δεν έχασαν την ευκαιρία πριν τις εκκινήσεις να γνωριστούν μεταξύ τους, να κάνουν πλάκα και φυσικά να απαθανατίσουν το πανέμορφο, άγριο, βραχώδες και παραθαλάσσιο τοπίο του νησιού!

amorgos trail challenge routes 2017_2

amorgos trail challenge routes 2017_3

amorgos trail challenge routes 2017_4

amorgos trail challenge routes 2017_5

amorgos trail challenge routes 2017_6

amorgos trail challenge routes 2017_7

amorgos trail challenge routes 2017_8

Διαδρομή 19χλμ.

Όσοι δεν είχαν επισκεφθεί το νησί στο παρελθόν μίλαγαν με ιδιαίτερο εντυπωσιασμό, θαυμασμό και δέος για το τοπίο και το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας  πριν ακόμη δοθεί η εκκίνηση των 19 χλμ.

amorgos trail challenge routes 2017_monastery

Ο αγώνας ξεκινάει και μαζί του η ανάβαση των 300 σκαλιών των συμμετεχόντων! Η συγκίνηση ήταν διάχυτη και ενισχύθηκε από το γεγονός του ήχου των καμπανών της Ιεράς Μονής που κτυπούσαν σε πανηγυρικό ρυθμό, και αποτελούσε την ιδανικότερη συντροφιά, δύναμη και προστασία σε καθένα συμμετέχοντα ξεχωριστά στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Η “αύρα” του Αιγαίου πελάγους απλωνόταν σε όλο της το μεγαλείο στα δεξιά του μονοπατιού δημιουργώντας ένα απότομο και συνάμα απέραντο “μπλε καμβά” που κρατούσε την καλύτερη παρέα στους δρομείς!

amorgos trail challenge routes 2017_9

Amorgos Trail Challenge Day 2: Μεγάλη διαδρομή 19km. Γραμμή Εκ…

😍 🏃 🏅 ⛰️ 🌊 👣 👉 Amorgos Trail Challenge #day2: 📢 Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται στην είσοδο, πριν τα 300 σκαλιά του #Monastery of #Hozoviotissa. Η πρόκληση για τη μεγάλη διαδρομή των 19km έχει μόλις αρχίσει από τα βουνά και θα τερματίσει στη…θάλασσα, λίγο αργότερα! Stay tuned for blog post by Go-Amorgos. #amorgostrail_challenge #amorgos #amorgos_island #amorgosisland #goamorgos #cyclades #loverun #loveamorgos #bluepaths #greece Visit Greece DiscoverGreece.com Athanasia Tsoumeleka Blue Star Ferries trivago travelplanet24 Art Travel Greece Is LoveGreece.com Runner's World Running Greece Advendure cyclades24.gr SportCyclades naxostimes.gr PrismaSport.gr www.RunningNews.gr – Τα πάντα για το Τρέξιμο Running Press

Posted by Go-Amorgos on Donnerstag, 28. September 2017

Amorgos Trail Challenge Day 2: Μεγάλη διαδρομή 19km. | Εκκίνησ…

😍 🏃 🔔 👉 Amorgos Trail Challenge #day2: Οι δρομείς ξεκινούν για τη μεγάλη διαδρομή των 19km την ανάβαση στο Μοναστήρι της Χοζοβίωτισσας και οι καμπάνες χτυπούν ρυθμικά! Stay tuned for blog post by Go-Amorgos. #amorgostrail_challenge #amorgos #amorgos_island #amorgosisland Visit Greece DiscoverGreece.com Blue Star Ferries trivago travelplanet24 Art Travel Greece Is Advendure Running Greece Athanasia Tsoumeleka PrismaSport.gr cyclades24.gr SportCyclades naxostimes.gr www.RunningNews.gr – Τα πάντα για το Τρέξιμο Running Press

Posted by Go-Amorgos on Montag, 25. September 2017

Δύσκολες συνθήκες σήμερα για το ντρονάκι λόγω του αέρα, αλλά τέλεια για ένα τρέξιμο πάνο από την θάλασσα. @amorgostrail_gr #trailrunning #amorgos #cyclades

Posted by Frozen Ambrosia – A Winter Adventure in Greece on Sonntag, 17. September 2017

Στη διαδρομή των 19 χλμ. συμμετείχε και η χρυσή ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα η οποία την προηγούμενη ημέρα έλαβε μέρος στη διαδρομή “Spike” στο νησί της Νικουριάς μαζί με τα παιδιά της Ιάσωνα και Στεφανία.

Η διαδρομή αν και μεγάλη σε έκταση ήταν ικανή να αποζημιώσει τους συμμετέχοντες καθώς αν εξαιρέσουμε εκείνα τα σημεία που το μονοπάτι ήταν αρκετά σαθρό και χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή, η εναλλαγή βουνού και θάλασσας ήταν ιδιαίτερα έντονη ενώ σε ορισμένα σημεία τα σύννεφα σε χαμηλό ύψος σύνθεταν ένα υπέροχο “ορεινό και μυστηριώδες “ σκηνικό.  Ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στη παραλία του όρμου Αιγιάλης που ήταν κοινός με τη μικρή διαδρομή των 7,5  χλμ.

Διαδρομή 7,5χλμ.

Εκκίνηση και τερματισμός δίπλα στη Γιαλίτικη θάλασσα, στον Όρμο! Η διαδρομή κάτω από τον λαμπερό ήλιο,και την Αμοργιανή φύση, περνούσε από τα χωριά της Λαγκάδας και των Θολαρίων μέσα από κάτασπρα, ασβεστωμένα σοκάκια και τους περίοικούς τους να καταχειροκροτούν τους συμμετέχοντες στο γρήγορο πέρασμά τους μέσα από τα χωριά.

amorgos trail challenge routes 2017_10

Amorgos Trail Challenge Day 2: Μικρή διαδρομή 7,5km

😍 🏃 🏅 ⛰️ 🌊 👣 👉 Amorgos Trail Challenge #Day2: Ο επόμενος κατά σειρά αγώνας της 2ης ημέρας για τη μικρή διαδρομή των 7,5km, μολις ξεκινάει! Εκκίνηση και τερματισμός δίπλα στη θάλασσα διασχίζοντας ενδιάμεσα τα χωριά της Αιγιάλης! Stay tuned for blog post by Go-Amorgos. #amorgostrail_challenge #amorgos #amorgos_island #amorgosisland #goamorgos #cyclades #loverun #loveamorgos #bluepaths #greece Visit Greece DiscoverGreece.com Athanasia Tsoumeleka Blue Star Ferries trivago travelplanet24 Art Travel Greece Is LoveGreece.com Runner's World Running Greece Advendure cyclades24.gr SportCyclades naxostimes.gr PrismaSport.gr Running Press

Posted by Go-Amorgos on Freitag, 29. September 2017

Τα τελευταία χιλιόμετρα των δύο διαδρομών ήταν κοινά, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα, αντάμωναν αρμονικά με την παραλία του Όρμου όπου η αμμουδιά θα τους οδηγούσε στο τερματισμό της διαδρομής και μαζί του 1ου Amorgos trail challenge! Στη μικρή διαδρομή “έτρεξαν” και τερμάτισαν και τα παιδιά της Αθανασίας Τσουμελέκα.

amorgos trail challenge routes 2017_tsoumeleka kids

amorgos trail challenge routes 2017_tsoumeleka kids_2

amorgos trail challenge routes 2017_tsoumeleka kids_3

amorgos trail challenge routes 2017_tsoumeleka kids_4

amorgos trail challenge routes 2017 running finish line

amorgos trail challenge routes 2017 running finish line_2

amorgos trail challenge routes 2017 running finish line_3

Για το τέλος

Λίγα μέτρα μετά τον τερματισμό, υπήρχαν stand τα οποία προμήθευσαν τους συμμετέχοντες με εμφιαλωμένο νερό, χυμούς , φρούτα και παστέλι, σαν μια μικρή “επιβράβευση” δροσιάς μετά από τόσα χιλιόμετρα αγώνα. Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο και έριξαν μια βουτιά στα δροσερά νερά της παραλίας που βρισκόταν λίγα μέτρα από τον τερματισμό!

amorgos trail challenge routes 2017_pasteli

amorgos trail challenge routes 2017_kiosk

amorgos trail challenge routes 2017_kiosk_2

amorgos trail challenge routes 2017_kiosk_3

amorgos trail challenge routes 2017_kiosk_4

amorgos trail challenge routes 2017 swimming aegiali bay

Και το βράδυ απονομή και γλέντι

Το βράδυ στις 8μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των αγώνων, με την απονομή μεταλλίων και δώρων σε νικητές και συμμετέχοντες, η ομιλία του δημάρχου της Αμοργού κ.κ. Φωστιέρη ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με μουσικά όργανα δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από πρώτο χέρι και να πάρουν μια “γεύση” από το Αμοργιανό γλέντι και την γνήσια νησιώτικη φιλοξενία. Μοιράστηκε το παραδοσιακό πατατάτο, ξεροτήγανα και ρακή ψημένη ενώ άρχισε ο χορός ο οποίος συνεχίστηκε αμείωτος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

amorgos trail challenge routes 2017 mayor

amorgos trail challenge routes 2017 awards

amorgos trail challenge routes 2017 honorary plaque

amorgos trail challenge routes 2017 souvenir

amorgos trail challenge routes 2017 medals award

amorgos trail challenge routes 2017 medals award 2

amorgos trail challenge routes 2017 medals award 3

amorgos trail challenge routes 2017 medals award 4

amorgos trail challenge routes 2017 patatato

amorgos trail challenge routes 2017 patatato_2

amorgos trail challenge routes 2017 salad xerotigana

amorgos trail challenge routes 2017 festivity

amorgos trail challenge routes 2017 traditional dance

amorgos trail challenge routes 2017 traditional dance 2

Τα αποτελέσματα (αναλυτικά στο advendure):

Στον μικρό αγώνα, στους άντρες, πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης της Adidas Runners Athens / MyProtein με επίδοση 42.06, δεύτερος ο Μιχάλης Μανιός της Active Land με χρόνο 42.33 και τρίτος ο Ανάργυρος Ρούσσος (Ύφεστος Θήρας) με επίδοση 45.03. Στις γυναίκες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Σταυρούλα Παναγιώτου με χρόνο 1.05.42, δεύτερη ήταν η Christina Bertolano με χρόνο 1.07.13 και τρίτη η Herr Maja με επίδοση 1.07.58.

amorgos trail challenge routes 2017 results pc

Το go-amorgos ήταν χορηγός επικοινωνίας του 1ου Amorgos trail challenge! Χαιρετίζει και επιδοκιμάζει τέτοιες συνολικές προσπάθειες που στόχο έχουν τη προώθηση του αθλητισμού και εναλλακτικών μορφών τουρισμού αξιοποιώντας στο έπακρο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νησιού. Τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες, όπως και το αντίστοιχο τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης, Authentic Big Blue, θέτουν τη βάση περαιτέρω διαφήμισης του νησιού καθώς και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου!

Συγχαρητήρια σε όλους!

Συγχαρητήρια στο Δήμο της Αμοργού που στάθηκε εξαρχής αρωγός και υποστηρικτής στο εγχείρημα, στην ΕΔΟΚ Αμοργού που βοήθησαν και τη δεύτερη ημέρα του Amorgos trail challenge, καθώς βρίσκονταν σε διάφορα σημεία κατά μήκος των δύο διαδρομών. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries υποστήριξε τους αγώνες, με σημαντική έκπτωση -50% στα εισιτήριά της, ενώ τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις προσέφερε δωρεάν το Εξπρές Σκοπελίτης. Οι εθελοντές βοήθησαν αφιλοκερδώς για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες συνεισφέραν στη διαμονή των συμμετεχόντων. Τέλος, δεν ήταν λίγα και τα δώρα από κορυφαίες εταιρείες αθλητικών ειδών της Αθήνας για τους συμμετέχοντες των διαδρομών.

amorgos trail challenge routes 2017 blue star ferries

amorgos trail challenge routes 2017 edok

amorgos trail challenge routes 2017 volunteers

Ειδικά εύσημα αξίζουν στις τρείς γυναίκες της διοργάνωσης, Ιωάννα, Δέσποινα και Σοφία οι οποίες απέδειξαν με το καλύτερο τρόπο ότι μια διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει “γυναικεία υπόθεση” από την αρχή μέχρι το τέλος! Οι ίδιες ήταν η ψυχή του trail challenge, μιας πρόκλησης που έφεραν εις πέρας, επιτυχώς!

Εις το επανιδείν για το 2ο Amorgos trail challenge που θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 20 / 5 /2017, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και μεγαλύτερη “πρόκληση”!

Ακολουθήστε το Amorgos trail challenge στην επίσημη ιστοσελίδα του και στα social media:

Comments

comments