amorgos trail challenge september17
Amorgos, Events

1st Amorgos Trail Challenge: Η “πρόκληση” της Αμοργού!

Κλείνεις τα μάτια και βλέπεις μια σπίθα λιγοστών ανθρώπων να τολμούν κάτι που μέχρι τώρα κανείς δεν είχε σκεφθεί. Τα μονοπάτια της Αμοργού οκτώ (8) στον αριθμό είναι, θα έλεγε κανείς, δυσανάλογα της έκτασής της (μόλις 121 τετρ. χιλιόμετρα).  Στο νησί η μια εικόνα διαδέχεται την άλλη και πραγματικά όπως έχει δηλώσει η κ. Συνοδινού βουνό και θάλασσα γίνονται ένα! Πως μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο αυτό το είδος τουρισμού; Είναι ένας τρόπος να τεθούν οι βάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου;

Amorgos trail challenge september17

Η Αμοργός έχει ταυτιστεί με το απέραντο γαλάζιο, η ταινία του Λυκ Μπεσόν με την οποία το νησί προβλήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο πριν τρεις δεκαετίες.  Ο κόσμος που την επισκέπτεται την γνωρίζει για τα γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά της όπου πρωταγωνιστούν σε κάθε παραλία της σε όλη την εκτασή της!

Με το 1o Amorgos Trail Challenge οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το νησί επίσης για τη χλωρίδα και πανίδα του, θα ανακαλύψουν βότανα και φυτά που ευδοκιμούν στα βουνά και φυσικά θα έχουν τη συντροφιά της θάλασσας σε κάθε τους βήμα! Θα εξερευνήσουν… θα αναζωογωνηθούν! Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες θα καθιερωθούν και θα αποτελέσουν θεσμό και τα επόμενα χρόνια.

Γιατί και η ζωή είναι ένα συνεχές τρέξιμο και πρέπει να μετατρέπουμε τις αδυναμίες μας στα δυνατά μας σημεία!

Τρέξιμο να τα προλάβεις όλα, να πας στη δουλειά, τα παιδιά σου στο σχολείο κ.λ.π.

Ας γίνει το τρέξιμο στην Αμοργό η ευκαιρία για την απόδρασή μας από την καθημερινότητά μας! Η ώρα να αναδείξουμε τα μονοπάτια ακόμη περισσότερο, έφθασε!

Γιατί αυτός ο Σεπτέμβρης ανήκει στο νησί, έχει την υπογραφή γυναικών (Ιωάννα, Δέσποινα και Σοφία) και την υποστήριξη όλων μας εντός (εθελοντές και τοπικές αρχές) και εκτός Αμοργού! 

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue star χορήγησε 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Αμοργός-Πειραιάς 30% έκπτωση στις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις προς και από Αμοργό και 30% στα οχήματα για τους συμμετέχοντες την περίοδο 10 – 22 / 09!

Στη προσπάθεια αυτή θα συνδράμει και μερίδα εθελοντών που θα προσφέρουν την βοήθειά τους υπό τις οδηγίες των διοργανωτών, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι το διήμερο διεξαγωγής των αγώνων.

Μακάρι η σπίθα αυτή να εξελιχθεί σε φλόγα για παρόμοιες ενέργειες (όπως το authenticblue που θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση) με σκοπό την προβολή του νησιού, πλην όμως αυτό να μην απωλέσει την ταυτότητα με την οποία έχει γίνει γνωστό όλα αυτά τα χρόνια!

1st #Amorgostrail_challenge

OFFICIAL PROMO VIDEO 2017 και πάμε δυνατά για τους πρώτους αγώνες ορεινού τρεξίματος 16 & 17/09. Λίγες μέρες πριν το 1ο #Amorgostrail_challenge!! Βουνό και θάλασσα θα γίνουν ένα! Μάθετε περισσότερα στο: ➡️ http://amorgostrailchallenge.gr/el/homepage-el/#loverun #loveamorgos #loveyourbody #bluepaths #amorgos #amorgos_islandVideo credits: GO experience & Babis Giritziotis

Δημοσιεύτηκε από Amorgos Trail Challenge στις Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

 

amorgos trail challenge september17 tshirts

Ελάτε να γνωρίσουμε ανθρώπους, παράδοση, να γνωριστούμε με το φυσικό τοπίο και τα μονοπάτια του νησιού, να πιούμε ρακή, να χορέψουμε!

Amorgos trail “Challenge”: Accepted! 

Καλό αγώνα! Καλή συμμετοχή σε όλους!

Το goamorgos.gr στηρίζει προσπάθειες σαν αυτή που έχουν στόχο να προάγουν την ευγενή άμιλλα και την προώθηση του νησιού μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού!

Ενημερωθείτε, ακολουθείστε και μείνετε συντονισμένοι στα επίσημα social κανάλια του Amorgos trail challenge:

facebook

twitter

instagram 

featured image via facebook page amorgos trail challenge & photo credits: Babis Giritziotis Go Experience. 

Comments

comments

About the author

Related Posts