amorgos year in review 2017
Amorgos, Blogging, News

Η ανασκόπηση του 2017 για την Αμοργό. Καλή Χρονιά!

Ένας ακόμη χρόνος με άφθονη Αμοργό φθάνει στο τέλος του. Ο χρόνος αυτός ήταν γεμάτος εκδηλώσεις, αφιερώματα και videos που παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο στους φίλους της σελίδας την Αμοργό μεταφέροντας εικόνες από το νησί στα social media. Το πρόσωπο του νησιού δεν είναι απλά ένα απέραντο γαλάζιο αλλά δείχνει ότι με μικρές, οργανωμένες και στοχευμένες δράσεις μπορεί να προβληθεί όλο τον χρόνο και να αποτελέσει ένα δημοφιλές προορισμό!

Amorgos year in review 2017

Ας δούμε μαζί κάποια από τα γεγονότα που μας απασχόλησαν το 2017 και ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη με περισσότερες συλλογικές δράσεις, πρωτοβουλίες και γεγονότα που αφενός θα προβάλλουν τον τόπο, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματά του, αφετέρου όμως θα αναδείξουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί όπως η ανομβρία και η υπερβόσκηση.

Γνωρίσαμε την aegean herbs μια μικρή μονάδα καλλιέργειας αρωματικών ​και φαρμακευτικών φυτών, με έδρα τη Λαγκάδα στην Αιγιάλη, Αμοργού.

Ενθουσιαστήκαμε όταν ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά portal συμπεριέλαβε 2 από τις παραλίες του νησιου στη λίστα με τις 9 πανέμορφες Ελληνικές εκκλησίες.

Υποδεχθήκαμε με ανυπομονησία το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Καταδύσεων Authentic Big Blue  όπου έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβρη στο νησί, ενώ λίγο νωρίτερα πήρε σάρκα και οστά το 1ο Amorgos Trail Challenge με πρωταγωνιστές περίπου 200 συμμετέχοντες να οργώνουν τα μονοπάτια της Αμοργού και της Νικουριάς  με το Spike, χαρίζοντας στιγμές συγκίνησης! Αποκορύφωμα ήταν η κρυφή υποδοχή που τους ετοίμασε η Ιερά Μονή της Χοζοβιώτισσας την δεύτερη ημέρα των αγώνων. Συγχαρητήρια στο Δήμο Αμοργού που στάθηκε αρωγός και μέγας υποστηρικτής των αγώνων τρεξίματος!

Μιλήσαμε με μια εκ των πρωταγωνιστριών του πρώτου αγωνα ορεινού τρεξίματος και χρυσή Ολυμπιονίκη στο βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα η οποία μαζί με τα αγγελούδια της συμμετείχε στους αγώνες δίνοντας βροντερό παρόν! Την ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της από το νησί και τους αγώνες!

Γνωρίσαμε μια Ιταλική μοναστηριακή μπύρα της οποίας οι δημιουργοί έδωσαν το όνομα του νησιού. Δείτε πως οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή για την Amorgos Insieme Beer!

Γνωρίσαμε το “Χοζεβά”, ένα παραδοσιακό καφενείο στην αγαπημένη πόλη της Θεσσαλονίκης. Ήδη φαντάζεσθε από ποιο σημείο της Αμοργού εμπνεύσθηκαν την ονοματοδοσία του!

Το Αμοργιανό Πάσχα στο νησί του απέραντου γαλάζιου αναβιώνει από τα βάθη των αιώνων, φανερώνοντας την πίστη και κρατώντας ζωντανά τα ήθη και έθιμα των κατοίκων του νησιου αναλλοίωτα απ’ άκρη σε άκρη!

Γνωρίσαμε το σκουριασμένο σκαρί του ναυαγίου “Ολυμπία”, σε ένα κολπίσκο της Κάτω Μεριάς, μέσα από ένα tour ολιγόλεπτου video.

Η αύρα του καλοκαιριού και του στυλ έφθασε στην οθόνη μας καθώς γνωρίσαμε τα σανδάλια της εταιρείας ESIOT που ήταν εμνευσμένα από διαφορές τοποθεσίες του νησιού!

Συστηθήκαμε με την Αμοργό ξανά μέσα από ένα αφιέρωμά μας Part one & Part two.

Ταξιδέψαμε τους αναγνώστες σε κυκλαδίτικες και Αμοργιανές γεύσεις μέσα από τον πιο γευστικό διαγωνισμό του Καλοκαιριού με δώρο βιβλία σε 2 τυχερούς  / summer taste facebook contest.

Χορέψαμε τον “κίτσο” και τη “Γιαλίτισσα” στις 6 Αυγούστου στη Χώρα στο πανηγύρι του Σωτήρος Χριστού!

Γευθήκαμε το Αμοργιανό παστέλι, έθιμο που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα στη πλατεία Λόζα της Χώρας της Αμοργού!

Τέλος μεταδώσαμε τον παλμό του Αμοργιανού βιολιού και της γνήσιας κυκλαδίτικης νησιωτικής μουσικής παράδοσης στο Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ερμού λίγες ημέρες πριν!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα social media channels για να μαθαίνετε ότι αφορά την Αμοργό στα:

goamorgos facebook.

goamorgos instagram.

Επίσης χρησιμοποιώντας τα hashtag #amorgos, #goamorgos και tag @goamorgos  μοιράζεστε τις φωτογραφίες και την εμπειρία σας από το νησί!

  • Δείτε τα facebook live videos από διάφορες εκδηλώσεις και μείνετε συντονισμένοι και για μελλοντικές δημοσιεύσεις μας.
  • Στην ενότητα goamorgos blog pieces δημοσιεύονται νέα που αφορούν το νησί, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε ανά διαστήματα!

Ευχαριστούμε ξανά για την υποστήριξή σας και…

stay tuned για ακόμη περισσότερη #Amorgos και #goamorgos την νέα χρονιά!

Σας ευχόμαστε μια Καλή και δημιουργική Νέα Χρονιά!

Comments

comments

About the author

Related Posts