Menu

Επινήσια Ηώς: Γνωριμία – Ανταλλαγή ιδεών – Επιχειρηματικότητα

event epinisia ios epixeirimatikothta

Τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου γνωριστήκαμε από κοντά με τα υπόλοιπα μέλη του προγράμματος «Επινήσια Ηώς». Αφετηρία στη συζήτησή μας αποτέλεσαν οι επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν ανά την επικράτεια σε 24 νησιά της Ελλάδος στους τομείς αγροδιατροφικού τομέα, του τουρισμού, του εμπορίου, της κοινωνικής και ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας καθώς και τα βασικά εφόδια για τη σωστή αξιοποίησή τους. Η παρέα με το πέρασμα της ώρας μεγάλωνε και αποτελούνταν από νέους των νησιών τα οποία η Επινήσια Ηώς επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Οι νέοι που έδωσαν το παρόν στο εστιατόριο ERGON (Σύνταγμα) ήταν από Κύθνο, Μήλο, Κίμωλο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λήμνο, Κάλυμνο, Σίκινο κ.α. όπου μοιραστήκαμε απόψεις και ανταλλάξαμε ιδέες μαζί με την κυρία Φαίη Ορφανού (Υπεύθυνη Προγράμματος & Διαχειρίστρια “ΑΕΛΙΑ”). Καθένας μας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες κάθε νησιού που συνδεόταν με καταγωγή κάθε μέλος του προγράμματος. Τέλος, υπήρξε ενημέρωση για τις δυνατότητες υποστήριξης που παρέχονται μέσα από το Forum «Hώς».

Επινήσια Ηώς: Γνωριμία – Ανταλλαγή ιδεών – Επιχειρηματικότητα

Το «Επινήσια Ηώς» της Αέλια με Μέγα Δωρητή το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, υποστηρίζει νέους από ελληνικά νησιά, με ενημέρωση, ενθάρρυνση και πρακτική υποστήριξη (συμβουλές και δικτύωση).

Το πρόγραμμα «Επινήσια Ηώς» ξεκίνησε να υλοποιείται με αφετηρία τη διαπίστωση ότι οι νέοι των ελληνικών νησιών θεωρούν πολύ περιορισμένες τις δυνατότητες που έχουν για επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί τους και εξαιτίας αυτού τα εγκαταλείπουν συστηματικά.

event epinisia ios epixeirimatikothta

Ωστόσο, οι ίδιοι μπορούν να εργασθούν και να καινοτομήσουν σε αυτά, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες ακόμη και ως επιχειρηματίες, ξεπερνώντας δημιουργικά τις εμφανιζόμενες δυσκολίες. Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη μπορούν να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν τέτοιου είδους ευκαιρίες.

event epinisia epixeirimatikothta

Δείτε εδώ ένα σχετικό video για το Πώς είναι στην πράξη το «ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς» και τι λένε όσοι συμμετείχαν.

Ο χώρος του εστιατορίου ERGON όπου πραγματοποιήθηκε το γεύμα είχε κάτι από άρωμα μπακάλικου, αφού με τα προϊόντα που υπήρχαν στα ράφια του μάθαμε ότι χρησιμοποιούνται  στη παραγωγή κάποιων φαγητών που σερβίρονται!

Comments

comments