Menu

#my_greece: Η Ελλάδα μέσα από 270 instagram photos

mygreece 270 instagram photos exhibition

Η έκθεση φωτογραφίας “my_greece” είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου.

mygreece 270 instagram photos exhibition

Την περασμένη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 19.30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε η ομάδα Greek Instagramer Events στον χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς (αίθουσα Αtrium).

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της Ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα. Οι ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν εκεί όπου εξελίσσεται η ιστορία αυτής της χώρας, αιώνια και διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική. Κάθε φωτογραφία μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επιχειρεί να μας αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα αυτού του τόπου. Εμείς επισκεφθήκαμε την έκθεση και βρήκαμε την φωτογραφία που απεικονίζει κάτι από Αμοργό.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων Bell, το οποίο διατίθεται στους εκθεσιακούς χώρους, σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Μέρος των εσόδων από τη πώληση του λευκώματος θα προσφέρεται για την  οικονομική ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Η έκθεση φωτογραφίας “#my_greece” είναι η 7η έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα “Greek Instagramers Events” η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταφέρει να συσπειρώσει την Ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα.

Έκθεση Φωτογραφίας #my_greece Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων • Αγαπητοί μας φίλοι! Την Κυριακή 8/10 και ώρα 19:30 δίνουμε ραντεβού στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας “#my_greece” που διοργανώνει η ομάδα μας με την συμμετοχή 270 ταλαντούχων φωτογράφων της Ελληνικής κοινότητας του Instagram. Η έκθεση εγκαινιάζεται στον υπέροχο χώρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς (αίθουσα Αtrium). Είσοδος ελευθερη. • Η έκθεση φωτογραφίας “my_greece” είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Ξεκίνησε το ταξίδι της από τα Χανιά και μετά την Αθήνα θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας. Από τις 5/9/2017 φιλοξενείται επίσης στο ανακαινισμένο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES. • Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται σε εκθεσιακούς χώρους, επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Το λεύκωμα έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού ολόκληρο το ποσό από τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών προσφέρεται στην οικονομική ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου. • Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που μας στήριξαν στην υλοποίηση και την προώθηση αυτού του καλλιτεχνικού έργου: – Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ (@athinais_cultural_center) – IRIS Color Φωτογραφικό Εργαστήριο – Wind – Εκδόσεις BELL (@bell_books) – TEXNIS Παραγωγές (@texnis_) – ArtWorkshop – Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος – Photologio.gr (@photologio_gr) – RiseTV (@risegr) – Music 89.2 (@music89.2) – Pepper 96.6 (@pepper96.6) • Ευχαριστούμε από καρδιάς τον αγαπητό μας φίλο Δημήτρη Γλούφτση (@d_fordesign – Art Workshop) που επιμελείται το προωθητικό υλικό της έκθεσης (αφίσες, αναρτήσεις, κλπ).

A post shared by Greek Instagramers Events (@gr_events) on

 

Η έκθεση “#my_greece” έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στα Χανιά και μετά την Αθήνα θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις, αποτελώντας μέρος των πολλών, πολιτιστικών δρώμενων της χώρας. Από τις 5/9/2017 φιλοξενείται επίσης στο ανακαινισμένο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ANEK LINES αποτελώντας έτσι την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται εν πλω.

Κάτι από Αμοργό

Το νησί του Απέραντου γαλάζιου δεν έλειπε όπως ήταν εύλογο από την έκθεση φωτογραφίας, με ένα πολύχρωμο σοκάκι της Χώρας να έχει τη τιμητική του σε φωτογραφία της instagramer user @Margarita_Stefopoulou. Ο φακός της απαθανάτισε ένα από τα πιο φημισμένα σοκάκια του χωριού.

Σχετικά με την έκθεση φωτογραφίας

Χώρος διεξαγωγής:
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΪΣ,
ΑΙΘΟΥΣΑ ATRIUM

Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα
Εγκαίνια 08|10, ώρα 19.30
Ανοιχτά για το κοινό από 08/10/2017 έως 29/10/2017, καθημερινά από 11.00 – 23.00
Είσοδος Ελεύθερη

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 29/10, ενώ την Τετάρτη 18/10, ώρα 19:30, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος της έκθεσης με σημαντικούς ομιλητές από τον χώρο της Φωτογραφίας, καθώς και ανοικτή συζήτηση με θέμα “Η φωτογραφία στην εποχή των social media”.

Διοργάνωση: “Greek Instagramers Events”
Χορηγοί: Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, IRIS Color Φωτογραφικό Εργαστήριο, Wind, Εκδόσεις BELL, Art Workshop, TEXNIS Παραγωγές, Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, Photologio.gr, RiseTV, Music 89.2, Pepper 96.6

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της κοινότητας  grevents:

Instagram 

Facebook 

Website

featured image via grevents.gr facebook page

Comments

comments