stratigiki synergasia notiou aigaiou me cnn
Amorgos, News, Travel

Ενιαία Τουριστική Ταυτότητα Νοτίου Αιγαίου με προβολή CNN.

Προϊόν της στρατηγικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το CNN, η νέα τουριστική ταυτότητα – ομπρέλα για όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο Λονδίνο, στην έναρξη της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market, παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα αποτελεί και την ομπρέλα προβολής όλων των νησιών της Περιφέρειας στο εξωτερικό. Το νέο λογότυπο και σλόγκαν αποτελούν προϊόν της στρατηγικής συνεργασίας της Περιφέρειας με το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN, από το οποίο ξεκινά και η διεθνής προβολή της.

Ενιαία Τουριστική Ταυτότητα Νοτίου Αιγαίου με προβολή CNN

Aegean islands new logo

Η συνολική αναμόρφωση της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου θα αγκαλιάσει όλα τα νησιά και θα λειτουργήσει ως ομπρέλα για όλους τους μεγάλους ή μικρότερους τουριστικούς προορισμούς, χτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα από συνεργασίες με τους καλύτερους στον κόσμο.

Η φετινή έκπληξη των εκατοντάδων επισκεπτών της World Travel Market είναι η επιβλητική πυραμίδα της εισόδου του συνεδριακού χώρου, όπου ντύνεται για πρώτη φορά με οθόνες στις οποίες παρουσιάζονται αποκλειστικά και μόνο τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσα από ένα μοναδικό βίντεο που δημιούργησε το CNN και το οποίο στη συνέχεια θα προβάλλεται από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο.

stratigiki synergasia notiou aigaiou me cnn meeting

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, το Περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε ο διάσημος άνκορμαν του CNN Richard Quest όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Βακιάνη Παπαβασιλείου.

«Η νέα τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έρχεται να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής, να αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε νησιού και να επανατοποθετήσει όλα τα νησιά μας στις διεθνείς αγορές, στη θέση που τους αξίζει, την Κορυφή. Κορυφαίοι επαγγελματίες από όλον τον κόσμο δούλεψαν για την νέα διεθνή ταυτότητα της Περιφέρειάς μας, αντάξια της δυναμικής και της προοπτικής των υπέροχων αυτών προορισμών. Το μέλλον το χτίζουμε, δεν το περιμένουμε!»

δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. 

(Πηγή της είδησης)

Εμείς πραγματοποιήσαμε μια μίνι περιήγηση στην ιστοσελίδα aegeanislands.gr (που ακόμη βρίσκεται σε beta έκδοση)

Η ιστοσελίδα (προς το παρόν διαθέσιμη στη ελληνική και αγγλική γλώσσα και βρίσκεται σε beta έκδοση) αποτελεί την ηλεκτρονική παρουσία της νέας στρατηγικής, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη της να δημιουργήσει τον ατομικό λογαριασμό του, εξατομικεύοντας το προφίλ του βάσει των ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων του. Μεταξύ των ενδιαφερόντων που θα συναντήσει είναι η γαστρονομία, τα γεωλογικά μνημεία, οι βιότοποι, τα μουσεία, οικισμοί, τα σπήλαια κ.λ.π., ενώ στις δραστηριότητες συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων – οι καταδύσεις, η ιππασία και τα θαλάσσια σπορ.

Χωρίζεται σε σε τέσσερις (4) βασικές ενότητες:

  • Αιγαίο του χρόνου,
  • Αιγαίο του τόπου,
  • Αιγαίο της περιπέτειας και
  • Νησιά του Ν. Αιγαίου.

Μέσα από τις ενότητες αποκτούμε χρήσιμες πληροφορίες για τη πολιτισμική ταυτότητα, την νησιώτικη αρχιτεκτονική και τους μύθους, κάνουμε σύντομο ταξίδι στην ιστορία, μαθαίνουμε για το κλίμα, τη χλωρίδα και πανίδα τους, ανακαλύπτουμε τα ιστορικά τους μονοπάτια. Επίσης αντλούμε χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων του Αιγαίου, τη γαστρονομία κάθε τόπου που διατηρείται αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου  (όπως και στην Αμοργό), τον οινοτουρισμό, καθώς και τον θαλάσσιο, πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό τους.

Στην υπηρεσία «Το Αιγαίο μου» ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να ανεβάζει τις φωτογραφίες και τα video του, να συγκεντρώσει όλα τα περιεχόμενα και τις εκδηλώσεις που τον ενδιαφέρουν, καθώς και χάρτες που χρειαστεί στο επικείμενο ταξίδι του.  

stratigiki synergasia notiou aigaiou me cnn myaegean tab

Η ενότητα περιλαμβάνει τα «Αγαπημένα», τους «Χάρτες μου», το «Ημερολόγιο Αναμνήσεων», «Εικόνες / Βίντεο» και τα «Άρθρα» μου.

Τέλος, προσφέρονται διαθέσιμες πληροφορίες που αφορούν το σχεδιασμό ταξιδιού και τα διαθέσιμα δρομολόγια από και κάθε προορισμό, αναλόγως ημερομηνίας.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας για την Αμοργό (στην ενότητα Κυκλάδες) βρίσκονται εδώ.

Comments

comments

About the author

Related Posts

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.