Menu

Συνέντευξη της Αθανασίας Τσουμελέκα στο Go Amorgos!

tsoumeleka interview amorgos trail challenge 2017

Η χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 20χλμ βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα έδωσε το αγωνιστικό παρόν στο νησί του Απέραντου γαλάζιου την Αμοργό στα πλαίσια του  1ου αγώνα Ορεινού Τρεξίματος και το Amorgos Trail Challenge στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Tsoumeleka interview amorgos trail challenge 2017

(Δείτε τα αφιερώματα της πρώτης ημέρας με το Spike και της δεύτερης ημέρας με τη μικρή και μεγάλη διαδρομή, με κοινό τερματισμό το λιμάνι της Αιγιάλης).

Η Αθανασία μίλησε στο go-amorgos για τους αγώνες, τα συναισθήματά της, τα παιδιά της Ιάσωνα και Στεφανία και φυσικά την…Αμοργό!

– Αθανασία είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκες την Αμοργό; Τι εντύπωση σου έκανε και τι αποκόμισες κατά την παραμονή σου;

Ναι ήταν η πρώτη φορά και ομολογώ πως άξιζε να περιμένω τόσα χρόνια! (γέλιο). Ανυπομονώ να ξαναπατήσω στο ενεργειακό αυτό έδαφος! Αποκόμισα νέες εμπειρίες (όπως κατάδυση στα υπέροχα νερά!)  ενέργεια, εικόνες όμορφες, νέους φίλους, να τερματίζω με τα παιδάκια μου και αυτό να μας δένει ακόμα περισσότερο, κάποια κιλά από την εξαιρετική φιλοξενία και το υπέροχο πατατάτο  (το τσάκισα!) και ένα τόπο που αδημονώ να επιστρέψω! 

@amorgostrail_gr #gettingready #trailrun #great #view #greece #amorgos #tsoumeleka #coach #myathletegr #runner #smile #everyday

A post shared by AthanasiaTsoumeleka (@tsoumeleka.gr) on

– Έχεις συμμετάσχει και σε αγώνες τρεξίματος σε άλλα νησιά στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup;

Όχι ήταν το μοναδικό που έκανα. Δεν κυνηγάω αγώνες! Κυνηγάω χαμόγελα και αισιοδοξία, και οι διοργανώτριες είχαν και τα δύο και έτσι αναπόφευκτα…. ήμουν εκεί!

-Ποιά ήταν τα συναισθήματα το αγωνιστικό διήμερο; Τι αισθάνθηκες όταν άκουσες να ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής Χοζοβιώτισσας αμέσως μετά την εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής των 18χλμ;

(Γέλιο) Τις περίμενα τις καμπάνες….

Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία. Δεν είμαι η τυπική που πηγαίνω τις Κυριακές και ούτε αυτή που πηγαίνει εκδρομές να πάει να προσκυνήσει…. Αλλά είμαι αυτή που θέλω μόνη μου το χρόνο και τον επιδιώκω όταν κανείς δε ξέρει και δε θα με ενοχλήσει…. Έτσι επικοινωνώ….

Ήταν ανατριχιαστικό για όσους πιστεύουμε ή έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε… δεν θέλω να το αναλύσω.

Όσο για το διήμερο….. Τέλειο!

Είναι αστείο που θα το πω αλλά έτσι είναι ! Στο τριήμερο που παραβρέθηκα, νύσταζα συνέχεια! Πάντα χτυπούσε το ξυπνητήρι να πάω κάπου, μεσημέρι απόγευμα και βράδυ!

Θα έλεγε κανείς, μας δουλεύεις Αθανασία; Αυτό που περιγράφεις είναι θάνατος!

‘Όχι, ήταν υπέροχο! Η διοργάνωση είχε πάντα κάτι να μας κάνει να ανυπομονούμε να έρθει η ώρα να γίνει! Ακόμα και τα βράδια που λέγαμε πάμε νωρίς για ύπνο, καταντούσαν διασκέδαση και brain storming για τα επόμενα!

-Μίλησε μας για τις διαδρομές που συμμετείχες. Ποια σε δυσκόλεψε περισσότερο; Σου άρεσε το φυσικό τοπίο και η εναλλαγή μεταξύ βουνού και θάλασσας;

Μα δεν ήταν εναλλαγή! Πάντα είχε θάλασσα, είτε ήταν κοντά είτε ήταν μακριά και από ψηλά! Ήταν μοναδικά! Όσο για το πρωτοποριακό του ότι δεν υπήρχε χαραγμένη διαδρομή το Σάββατο στο νησάκι απέναντι και περάσαμε με το καραβάκι, και πόσο άρτια διοργανωμένα ήταν το να παμε στον Άγιο Παύλο και να περάσουμε απέναντι πραγματικά συγχαρητήρια!

Ξέρετε επειδή λειτούργησαν όλα σωστά ίσως τα θεωρείτε τόσο εσείς όσο και η διοργάνωση ευκολάκια! Όμως πιστέψτε με, δεν είναι και για αυτό θα λέω συγχαρητήρια και ξανά συγχαρητήρια!

-Οι μικροί σου άγγελοι, Στεφανία και Ιάσωνας μαγεύτηκαν από τις διαδρομές του Amorgos Trail Challenge; Θα ήθελαν να συμμετάσχουν και στους επόμενους αγώνες τον Μάϊο 2018;

Θα είμαστε εκεί! Με μεγαλύτερη παρέα μικρών και μεγάλων από την οικογένεια του myathlete!

-Τι θα συμβούλευες τα παιδιά σου δεδομένου ότι εσύ έχεις κάνει πρωταθλητισμό; Θα τα προέτρεπες να ακολουθήσουν τα «χνάρια» σου;

Καμιά συμβουλή! Do what you feel and I’ll be behind you talking easy to you…

-Θα προέτρεπες φίλους ή και συναθλητές σου να «τρέξουν» στην Αμοργό σε επόμενους αγώνες;

ΩΩΩΩΩΩΩ ναιιιιιι! 

-Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός στις δύσκολες εποχές όπου έχει περιέλθει η χώρα μας; 

Ο αθλητισμός πάντα είχε ρόλο από την αρχαιότητα! Γιατί να μην έχει σήμερα! Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, ότι έχει να κάνει με αυτόν λειτουργεί ώς ψυχοθεραπεία!

Το επιπλέον κέρδος έχει να κάνει με τις ορμόνες χαράς και αυτοπεποίθησης που έρχονατι πιο συχνά στο κατώφλι του εγκεφάλου μας καθώς και τα οφέλη στη καρδιά και τα πνευμόνια μας…. (νομίζω θέλει ανάλυση αυτό, ένα άρθρο από μόνο του!)

-Μπορεί να γίνει αγαπημένη συνήθεια σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί έως τώρα;

Πάντα γίνεται όταν ξεκινούν σωστά και με μέτρο! Το έχω δει τόσες, μα τόσες φορές!

-Πόσες ώρες προπονείσαι ημερησίως (ή εβδομαδιαίως);

Ά, όχι πολύ πλέον! Ίσα για την υγεία μου και τα παιδάκια μου!

Η Αθανασία Τσουμελέκα βρίσκεται στο εργονομικό κέντρο myathlete.gr μαζί με την running ομάδα της, όπου στεγάζεται στα Holmes Place Club Γλυφάδας. Δείτε το βιογραφικό της στο tsoumeleka.gr

Δείτε επίσης την εμπειρία των συμμετεχόντων των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος μέσα από φωτογραφίες τους στο instagram. (Amorgos Trail Challenge 2017 instagram moments).

featured image via Athanasia Tsoumeleka facebook page.

Comments

comments