Παραλίες Αιγιάλης

Παραλία Άγιου Παύλου – Νικουριάς Αμοργός

Στο δρόμο από τη Χώρα της Αμοργού και πριν φτάστε στην Αιγιάλη της Αμοργού, θα συναντήσετε την ομώνυμη αυτή παραλία. Μικρά λευκά βοτσαλάκια και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν τη παραλία, ενώ όπως κολυμπάτε θα έχετε θέα τον απέναντι κόλπο της Νικουριάς.

Η πρόσβαση στη νησίδα Νικουριά Αμοργού γίνεται με καΐκι με καθημερινά δρομολόγια από τον Άγιο Παύλο, για να απολαύσετε το μπάνιο σας στη χρυσοκέντητη παραλία με ψιλή άμμο  και βοτσαλάκι. Η παραλία είναι μεγάλης έκτασης με ελάχιστες στάσεις δροσιάς, ενώ οι καλύτερες ώρες να την επισκεφθείτε είναι οι πρωινές ή απογευματινές, καθώς το μεσημέρι υπάρχει αρκετός ήλιος, με τη χρήση αντηλιακού να είναι άκρως απαραίτητη.

Παραλία Αιγιάλης – Γιαλός Αμοργός

Η παραλία Αιγιάλης βρίσκεται στον Όρμο (κέντρο) της Αιγιάλης. Πρόκειται για αμμώδης παραλία αρκετών μέτρων με ανάσες δροσιάς που προσφέρουν τα δεντράκια – αρμυρίκια της. Αποτελεί ιδανική παραλία για τους λάτρεις της ρακέτας! Ελάχιστα μέτρα από τη παραλία θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες και beach bar για να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ, το ποτό ή το κοκτέιλ σας, αγναντεύοντας το Γιαλίτικο τοπίο της θάλασσας!

beaches of aegiali bay
Παραλία Όρμου Αιγιάλης Αμοργός

Click the English flag on the top left of our menu to read this post in English. 

Παραλία Λευρωσός Αιγιάλης Αμοργός

Στο δρόμο λίγο πριν το γραφικό χωριό Θολάρια στην Αιγιάλη, και το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στρίβετε στα αριστερά σας με το μεταφορικό σας μέσο, μέχρι να συναντήσετε ένα μικρό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Εκεί ακολουθείτε το μονοπάτι σπαρμένο με οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά, και, εντός ολίγου θα συναντήσετε την ομώνυμη παραλία με ψιλή άμμο.

Παραλία Λευρωσός Αμοργός

Κολυμπήστε στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της, απολαύστε τη θέα του Όρμου της Αιγιάλης και του Ποταμού αντικριστά σας, ενώ, αν είστε τυχεροί, θα πάρετε ανάσες δροσιάς στα λιγοστά αρμυρίκια και τους καλαμιόνες της. Η χρήση αντηλιακού συστήνεται ξανά. Για τη παραλία Λευρωσού υπάρχει εναλλακτικά και μονοπάτι που συνεχίζει μετά τη παραλία του Όρμου Αιγιάλης.

Ψιλή Άμμος Αιγιάλη

Μετά την παραλία της Λευρωσού, βρίσκεται η παραλία Ψιλή Άμμος, όπου η ψιλή άμμος κάνει έντονη τη παρουσία της και εδώ! Εδώ θα βρείτε λίγα αρμυρίκια και θα κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά! Για να φτάσετε θα χρειαστεί είτε να περπατήσετε είτε να επιλέξετε το καϊκάκι από τη προβλήτα του Όρμου Αιγιάλης που κάνει δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Χόχλακας Αιγιάλη

Η τρίτη στη σειρά παραλία (μετά τη Λευρωσό και τη Ψιλή Άμμο) όπως αποχαιρετάτε το λιμάνι της Αιγιάλης, είναι η παραλία του Χόχλακα. Κύριο χαρακτηριστικό της το βοτσαλάκι και η άμμος, ενώ για να τη προσεγγίσετε έχετε δυο επιλογές: είτε περπατώντας, είτε επιλέγοντας το καϊκάκι από τη προβλήτα του Όρμου Αιγιάλης που κάνει δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Μεγάλη Βλυχάδα

Παραλία με βοτσαλάκι στα βορεια των Θολαρίων. Η πρόσβαση γίνεται από μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία. Για να φτάσετε πρέπει να περπατήσετε περίπου 90 λεπτά. (photo credits: Dimitris Theologitis].

Παραλία Μεγάλη Βλυχάδα Αμοργός

Σπαρτί

Η παραλία Σπαρτί στην Αμοργό είναι ένας βαθύς κολπίσκος που σχηματίζεται από ένα τεράστιο βάραθρο με ύψος περίπου τα 500 μέτρα! Τα νερά που θα συναντήσετε εάν φτάσετε εδώ είναι γαλαζοπράσινα και αρκετά κρύα, αφού οι αχτίδες του ήλιου κρύβονται σύντομα από τους πανύψηλους ορεινούς όγκους. Η παραλία χαρακτηρίζεται από ψιλή άμμο και βοτσαλάκι, ενώ μπορείτε να φτάσετε επιλέγοντας το καϊκάκι που εκτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες τον περίπλου της Αμοργού.

beaches of aegiali sparti
Παραλία Σπαρτί Αμοργός
beaches of aegiali sparti 2
Παραλία Σπαρτί

Χάλαρα

Ξεκινήστε από τον Ασφοντυλίτη και το μονοπάτι θα σας οδηγήσει σε περίπου 2 ώρες στην ομώνυμη παραλία με χαρακτηριστικά τις πλάκες και το βότσαλο. Το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο και όπως είναι αναμενόμενο οι επισκέπτες της παραλίας είναι ελάχιστοι. Οι λάτρεις του ψαροντούφεκου μπορούν να την έχουν στα υπόψη. Η πρόσβαση γίνεται και με πλεούμενο καϊκάκι που εκτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες τον περίπλου του νησιού, και κάνει στάσεις εδώ όπως και στη παραλία Σπαρτί, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα απότομες και δύσβατες.

Διαμονή Αιγιάλη Αμοργός

Aegialis Hotel & Spa

Erisimo Amorgos Apartments