Παραλίες Αιγιάλης

Άγιος Παύλος – Νησάκι Νικουριάς

Στο δρόμο από τη Χώρα της Αμοργού και πριν φτάστε στην Αιγιάλη της Αμοργού, θα συναντήσετε την ομώνυμη αυτή παραλία. Μικρά λευκά βοτσαλάκια και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν τη παραλία, ενώ όπως κολυμπάτε θα έχετε θέα τον απέναντι κόλπο της Νικουριάς. Εκεί μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με καΐκι που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από τον Άγιο Παύλο, για να απολαύσετε το μπάνιο σας στη χρυσοκέντητη παραλία με ψιλή άμμο  και βοτσαλάκι. Η παραλία είναι μεγάλης έκτασης με ελάχιστες στάσεις δροσιάς, ενώ οι καλύτερες ώρες να την επισκεφθείτε είναι οι πρωινές ή οι απογευματινές, καθώς το μεσημέρι υπάρχει αρκετός ήλιος με τη χρήση αντηλιακού να είναι άκρως απαραίτητη.

Γιαλός (Όρμος)

aegiali beach amorgos

Τοποθετημένη στον Όρμο (κέντρο) της Αιγιάλης, η αμμουδερή παραλία εκτείνεται σε αρκετά μέτρα. Κατά μήκος της θα βρείτε ανάσες δροσιάς που προσφέρουν τα δεντράκια αρμυρίκια της. Ιδανική παραλία για τους λάτρεις της ρακέτας! Λίγα μέτρα μόνο από τη παραλία θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες και beach bar για να απολαύσετε το φαγητό, τον καφέ, το ποτό ή το κοκτέιλ σας, αγναντέυοντας το Γιαλίτικο τοπίο της θάλασσας!

Click the English flag on the top left of our menu to read this post in English. 

Λευρωσός

levrossos beach amorgos

Στο δρόμο λίγο πριν το γραφικό χωριό Θολάρια στην Αιγιάλη, και το φημισμένο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στρίβετε στα αριστερά σας με το μεταφορικό σας μέσο, ώσπου να συναντήσετε ένα μικρό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Εκεί θα ακολουθήσετε το μονοπάτι σπαρμένο με οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά, και, εντός ολίγων λεπτών, θα συναντήσετε την επονομαζόμενη παραλία με ψιλή άμμο. Κολυμπήστε στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της, απολαύστε τη θέα του Όρμου της Αιγιάλης και του Ποταμού αντικριστά σας, ενώ, αν είστε τυχεροί, θα πάρετε ανάσες δροσιάς στα λιγοστά αρμυρίκια και τους καλαμιόνες της. Η χρήση αντηλιακού ενδείκνυται για ακόμη μια φορά. Για τη παραλία αυτή υπάρχει εναλλακτικά και μονοπάτι που συνεχίζει μετά τη παραλία του Όρμου Αιγιάλης.

Ψιλή Άμμος

Μετά την παραλία της Λεβρωσού, βρίσκεται η παραλία Ψιλή Άμμος, όπου η ψιλή άμμος κάνει έντονη τη παρουσία της και εδώ! Εδώ θα βρείτε λίγα αρμυρίκια ενώ τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά δεν απουσιάζουν και από εδώ. Για να φτάσετε στην παραλία Ψιλή Άμμο θα χρειαστεί να περπατήσετε εκτός αν επιλέξετε το καϊκάκι από τη προβλήτα του Όρμου Αιγιάλης που κάνει δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Χόχλακας

Η τρίτη στη σειρά(μετά τη Λευρωσό και τη Ψιλή Άμμο) όπως αποχαιρετάτε το λιμάνι της Αιγιάλης, είναι η παραλία του Χόχλακα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι το βοτσαλάκι και η άμμος, ενώ για να τη προσεγγίσετε έχετε δυο επιλογές: είτε περπατώντας, είτε επιλέγοντας το καϊκάκι από τη προβλήτα του Όρμου Αιγιάλης που κάνει δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Μεγάλη Βλυχάδα

megali vlyxada beach amorgos

Παραλία με βοτσαλάκι στα βορεια των Θολαρίων. Η πρόσβαση γίνεται από μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία. Για να φτάσετε πρέπει να περπατήσετε περίπου 90 λεπτά. (photo credits: Dimitris Theologitis].

Σπαρτί

Η παραλία Σπαρτί είναι ένας βαθύς κολπίσκος που σχηματίζεται από ένα τεράστιο βάραθρο με ύψος περίπου τα 500 μέτρα! Τα νερά που θα συναντήσετε εάν φτάσετε εδώ είναι γαλαζοπράσινα και αρκετά κρύα, αφού οι αχτίδες του ήλιου κρύβονται σύντομα από τους πανύψηλους ορεινούς όγκους. Η παραλία χαρακτηρίζεται από ψιλή άμμο και βοτσαλάκι, ενώ μπορείτε να φτάσετε επιλέγοντας το καϊκάκι που εκτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες τον περίπλου της Αμοργού.

Χάλαρα

Ξεκινήστε από τον Ασφοντυλίτη και το μονοπάτι θα σας οδηγήσει σε περίπου 2 ώρες στην ομώνυμη παραλία με χαρακτηριστικά της τις πλάκες και το βότσαλο. Το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο και όπως είναι αναμενόμενο οι επισκέπτες της παραλίας είναι ελάχιστοι. Οι λάτρεις του ψαροντούφεκου μπορούν να την έχουν στα υπόψη. Η πρόσβαση γίνεται και με πλεούμενο καϊκάκι που εκτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες τον περίπλου του νησιού, και κάνει στάσεις εδώ όπως και στη παραλία Σπαρτί, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα απότομες και δύσβατες.

Παραλία Άγιος Παύλος - Χάρτης

Παραλίες Αιγιάλη Αμοργός - Χάρτης

Comments

comments