Παραλίες Καταπόλων

Απέναντι από το γραφικό λιμάνι των Καταπόλων συναντάμε τις παραλίες Μαλτέζι και Πλάκες.

Παραλία Μαλτέζι Κατάπολα

Η παραλία Μαλτέζι ξεχωρίζει για την αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά της.  Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ το beach bar υπόσχεται να κάνει τη παραμονή σας εκεί ακόμη πιο δροσιστική με τη συνοδεία σνακ, καφέ και δροσιστικών αφεψημάτων.

beaches of katapola maltezi
Παραλία Μαλτέζι στα Κατάπολα Αμοργού

Click the English flag on the top left of our menu to read this post in English. 

Είναι εύκολα προσβάσιμη και μπορείτε να φτάσετε εκεί με καϊκάκια που εκτελούν δρομολόγια ανά μισή ώρα και ξεκινάνε από το λιμάνι των Καταπόλων. Για τους λάτρεις του περιπάτου υπάρχει η εναλλακτική να ακολουθήσουν το μονοπάτι, περνώντας μέσα από τον ένα εκ των τριών οικισμών του λιμανιού, το Ξυλοκερατίδι.

Παραλία γυμνιστών Πλάκες Κατάπολα

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της πρόκειται για μια παραλία με πέτρινες πλάκες και βράχια όπου ως λουόμενοι βουτάτε κατευθείαν στα μπλέ κρυστάλλινα νερά της!  Αν και το συγκεκριμένο σημείο φαίνεται απομονωμένο και η πρόσβαση είναι δύσκολη η παραλία αυτή αποτελεί πόλο έλξης για γυμνιστές που απολαμβάνουν το μπάνιο μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα. Η παραλία αυτή είναι πολύ κοντά στην παραλία Μαλτέζι ενώ μπορείτε να πάτε με τα καϊκάκια που εκτελούν δρομολόγια ανά μισή ώρα και ξεκινάνε από το λιμάνι των Καταπόλων.

beaches of katapola plakes
Παραλία γυμνιστών Πλάκες στα Κατάπολα Αμοργού

Η πρόσβαση με το καϊκάκι από και προς τις παραπάνω παραλίες κοστίζει 4 € για Μαλτέζι και 4,5€ για Πλάκες.

Εναλλακτικά προτιμήστε την παραλία γυμνιστών Καμπί στην Αγ. Άννα.

Παραλία Άγιος Παντελεήμονας

Ιδιαίτερα βραχώδης παραλία με το ομώνυμο εκκλησάκι. Εδώ μπορείτε να αγναντέψετε τη θέα του λιμανιού ακριβώς απέναντί σας. Η παραλία βρίσκεται πριν από το Μαλτέζι, ενώ και εδώ το μονοπάτι είναι τα ίδιο με αυτό που θα ακολουθήσετε αν επιλέξετε το Μαλτέζι για το θαλασσινό σας μπάνιο.

beaches of katapola agios panteleimonas
Παραλία Άγιος Παντελεήμονας στα Κατάπολα Αμοργού

Παραλία Κάτω Ακρωτήρι

Μετά το λιμάνι των Καταπόλων συναντάτε την αμμουδερή παραλία στο Κάτω Ακρωτήρι. Εκεί φτάνετε περπατώντας καθώς αφήνετε πίσω σας τα τελευταία σπίτια του οικισμού του λιμανιού.

beaches of katapola kato akrotiri
Παραλία Κάτω Ακρωτήρι στα Κατάπολα Αμοργού

Ιδιαίτερη προσοχή τις ημέρες με μελτέμια αφού ο κυματισμός είναι ιδιαίτερα έντονος.

Παραλία Βλυχάδα

Η παραλία βρίσκεται έξω από το λιμάνι των Καταπόλων, είναι μιας από τις λιγότερο γνωστές στους επισκέπτες του νησιού και η πρόσβαση εδώ γίνεται με τα πόδια. Όσοι επιθυμείτε να κολυμπήσετε εδώ πρέπει να περπατήσετε περνώντας το Ξυλοκερατίδι και έπειτα τα Νερά και την Περιστεριά.

Παραλία Τρεις Ιεράρχες

Βοτσαλάκι και κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ακόμη μια μικρή παραλία των Καταπόλων ακριβώς κάτω από την ομώνυμη εκκλησία των Τριών Ιεραρχών στον οικισμό Ξυλοκερατίδι. Εδώ θα φτάσετε περπατώντας μέσα από τον οικισμό.

Παραλία Φοινικιές

Στο δρόμο προς τις Λεύκες, αφήνοντας την Μινώα, η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε είναι οι Φοινικιές. Το τοπίο διαδέχεται κατά διαστήματα πυκνή βλάστηση και νεροπηγές. Τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της ερημικής  παραλίας θα σας προσκαλέσουν να κολυμπήσετε, ενώ θα φτάσετε εκεί με ένα μικρό δρομάκο που θα συναντήσετε οδεύοντας το κύριο χωμάτινο δρόμο για τις Λεύκες.

Παραλία Τυροκόμου

Κατά την άφιξή σας στις Λεύκες, θα παρατηρήσετε το δρόμο να μετατρέπεται σε μονοπάτι. Θα συναντήσετε ένα γεφυράκι και στα 50 μέτρα μέσω μιας μικρής παράκαμψης θα οδηγηθείτε σε πηγές, και χαμηλότερα στο όρμο του Τυροκόμου.

Παραλία Αγ. Σαράντα

Καθώς οδεύετε για τη συγκεκριμένη παραλία, αξίζει να θαυμάσετε τη πλαγιά του λόφου που είναι φυτεμένη με καλλιέργειες και πυκνή βλάστηση με ρεματιές. Θα αφήσετε το μεταφορικό σας μέσο και θα περπατήσετε γύρω στα δεκαπέντε λεπτά  Η παραλία χαρακτηρίζεται από βότσαλο και είναι ερημική ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη κολύμβηση όταν κάνουν αισθητή τη παρουσία τους τα μελτέμια. Ο χείμαρρος του Βαρμά διασχίζει τη κοιλάδα, ενώ λίγο παρακάτω θα αντικρύσετε το ομώνυμο μοναχικό ξωκλήσι.

Διαμονή Κατάπολα Αμοργός

Villa Katapoliani – Art Hotel

Φαγητό / καφέ / μπαρ Κατάπολα Αμοργός

Ανέμι

Κρεπερι Καφε Ελιχρυσον

Παραλίες Καταπόλων - Χάρτης

Comments

comments