Αμοργός μετακίνηση και πρόσβαση – Δρομολόγια

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ – ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ 2020

Ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε το νησί του Απέραντου Γαλάζιου. Την Αμοργό! Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το νησί, πως θα πάτε στην Αμοργό, τα δρομολόγια πλοίων πρός και από την Αμοργό, καθώς και τα δρομολόγια ΚΤΕΛ της Αμοργού για τη καλοκαιρινή περίοδο του 2020.

connection and transportation amorgos blue star ship

Αμοργός που είναι:

Το νησί της Αμοργού είναι το ΝοτιοΑνατολικότερο του συμπλέγματος των Κυκλάδων, βρίσκεται ΝοτιοΑνατολικά της Νάξου, ενώ έχει απόσταση 136 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.

Αμοργός αεροδρόμιο

Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο και ως εκ τούτου θα πρέπει ο επισκέπτης να κάνει ενδιάμεσες στάσεις στα νησιά Νάξος, Σαντορίνη ή Μύκονος τα οποία συνδέονται καθημερινά με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος.

 • Νάξος: Από το αεροδρόμιο Νάξου κατευθύνεστε στο λιμάνι της Χώρας για να πάρετε το συμβατικό πλοίο ή το ταχύπλοο για Αμοργό. Διάρκεια ταξιδιού από 2 ώρες έως 5:30 ώρες.
  Καθημερινή Σύνδεση Νάξος – Αμοργός: Blue Star Ferries και Express Scopelitis.
 • Σαντορίνη: Από το αεροδρόμιο Σαντορίνης κατευθύνεστε στο λιμάνι του Αθηνιού όπου υπάρχει σύνδεση με Αμοργό με διάρκεια 1 έως 5 ωρών με το Express Scopelitis ή το SEAJET.
  Καθημερινή Σύνδεση Σαντορίνη – Αμοργός και τη Κυριακή με το Express Scopelitis.
 • Μύκονος: Από το αεροδρόμιο για το παλιό ή νέο λιμάνι Μυκόνου. Το ταξίδι για Αμοργό διαρκεί περίπου 2 ώρες. Εβδομαδιαία Σύνδεση Μύκονος – Αμοργός. Ενημερωθείτε στα Πρακτορεία Εισιτηρίων.
 • Αθήνα – Πειραιάς: Φθάνοντας στο αεροδρόμιο Αθηνών, θα χρειαστεί να μεταβείτε στο λιμάνι του Πειραιά με τη Λεωφορειακή γραμμή X96 ή τη μπλε γραμμή του Αττικό Μετρό όπου σε αυτή τη περίπτωση θα κάνετε ανταπόκριση με την πράσινη γραμμή ΗΣΑΠ στο σταθμό Μοναστηράκι. Έπειτα, θα συνεχίσετε με κατεύθυνση προς τον τερματικό σταθμό Πειραιά, όπου θα ταξιδέψετε με τα διαθέσιμα πλοία που θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω.

Αμοργός πως πάω – πόσες ώρες από Πειραιά

Το ταξίδι στην Αμοργό πραγματοποιείται είτε με συμβατικό πλοίο Blue Star Ferries με διάρκεια 8 ή 9 ώρες, είτε με τα SeaJet όπου η διάρκεια ταξιδιού ανέρχεται στις 6 ώρες.

Δρομολόγια πλοίων από Πειραία για Αμοργό και Αμοργό για Πειραιά.

Υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αμοργού από και προς το λιμάνι του Πειραιά καθημερινώς του μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο 2019.

Πιο αναλυτικά, τα δρομολόγια της Blue Star Ferries έχουν ως εξής:

 • F/B BLUE STAR NAXOS – από 04/06 έως 06/09/2020

ΤΡΙ – ΠΕΜ – ΚΥΡ : Αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ στης 06.45 και ΆΦΙΞΗ το μεσημέρι 15.10 στο λιμάνι των Καταπόλων. Επιστροφή στις 19:00 με προορισμό τον Πειραιά στις 05:00 το πρωί της επόμενης.

ΔΕΥ- ΤΕΤ- ΠΑΡ – ΣΑΒ : Αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ στης 06.45 και ΆΦΙΞΗ το μεσημέρι 14:30 στο λιμάνι της Αιγιάλης. Επιστροφή στις 19:50 με προορισμό τον Πειραιά στις 05:00 το πρωί της επόμενης.

 • BLUE STAR 1 ή 2 – από 01/08 έως 05/09/2020

ΣΑΒ: Αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ στης 23.55 και ΆΦΙΞΗ την επόμενη πρωινή 05.30 στο λιμάνι των Καταπόλων. Επιστροφή από Κατάπολα προς το λιμάνι του Πειραιά κάθε Σάββατο στις 15:25.

Τα δρομολόγια του Sea Jet 2 από 24/5 έως 18/9/2019 έχουν ως εξής:

 • SUPER JET & SIFNOS JET Κάντε κλικ και δείτε το πρόγραμμα δρομολογίων 2020.

Καθημερινά από ΠΕΙΡΑΙΑ στης 07.00 και ΆΦΙΞΗ το μεσημέρι 13:30 ή 14:00 στα Κατάπολα.

Ραφήνα – Αμοργός

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια για το καλοκαίρι 2020.

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας για Αμοργό εύκολα, συνδυάζοντας πλοία και αναζητώντας δρομολόγια στη καλύτερη τιμή με τη ferryhopper!

Δρομολόγια 2020 Σκοπελίτης Αμοργός – Μικρές Κυκλάδες

Επίσης, το EXPRESS SKOPELITIS συνδέει σε καθημερινή βάση την Αμοργό με τις Μικρές Κυκλάδες, με αφετηρία την Αμοργό (Κατάπολα).

Τις Κυριακές επίσης με αναχώρηση από Κατάπολα στις 08.00 για Ίο και Σαντορίνη και επιστροφή στις 16.25 στα Κατάπολα. (18/05 έως 20/09/2020)

Για καθυστερήσεις, ή πιθανές αλλαγές δρομολογίων πλοίων καλέστε στα πρακτορεία του νησιού στα δύο λιμάνια: 

 • Αιγιάλη:
  22850-73032
 • Κατάπολα:
  22850-71256 και
  22850-71201

Περιηγηθείτε στα καλύτερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στα χωριά της Αμοργού! Κάντε κράτηση τώρα!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΤΕΛ ΑΜΟΡΓΟΥ 2020

Η Εταιρεία Λεωφορείων Αμοργού διαθέτει κλιματιζόμενα λεωφορεία και καλύπτει ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού. Η συγκοινωνία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συχνή και ενώνει το σύμπλεγμα χωριών της Αιγιάλης, με τον Άγιο Παύλο, τη Χώρα της Αμοργού, τα Κατάπολα και τα χωριά της Κάτω Μεριάς.

Ενημερωθείτε για τα δρομολόγια παρακάτω αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε, προγραμματίζοντας τις στιγμές χαλάρωσής σας τόσο στις παραλίες Αμοργού, όσο και τις νυχτερινές εξορμήσεις σας στην Αμοργό.

Τα έκτακτα λόγω COVID-19 δρομολόγια από 22/07/20 διαμορφώνονται ως εξής:

Το αντίτιμο εισιτηρίων είναι ανάλογο της διαδρομής σας και ισχύει για μια μόνο διαδρομή.

Όσον αφορά τα νυχτερινά δρομολόγια, ισχύουν αυξημένα κόμιστρα.

Ταξί Αμοργός 

Όσοι δεν προλάβατε κάποιο από τα δρομολόγια των λεωφορείων και επιθυμείτε να μετακινηθείτε γρηγορότερα στο προορισμό σας στην Αμοργό, μπορείτε να καλέσετε κάποιο TAXI. Τηλέφωνα οδηγών TAXI θα βρείτε στις στάσεις των λεωφορείων και σε διάσπαρτες κολόνες σηματοδότησης στα χωριά της Αμοργού.

Εναλλακτικά, τα διαθέσιμα σημεία ενοικίασης αυτοκινήτων ή scooters χρεώνονται ημερησίως.

– LAST UPDATED 26/07/2020

featured image via bluestarferries.