Παραλίες Αμοργού

Οι παραλίες Αμοργού είναι αρκετές, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους ενώ κατά μήκος του νησιού ο επισκέπτης θα συναντήσει παραλίες οργανωμένες, με βότσαλο, άμμο, απάνεμες καθώς και παραλίες γυμνιστών.

Η τελική επιλογή είναι δική σας ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφοδιαστείτε με αντηλιακό καθώς οι περισσότερες δεν έχουν σκιά, αλλά και μάσκα ώστε να εξερευνήσετε το μαγευτικό, καταγάλανο βυθό της Αμοργού!

Ορισμένες αμμώδεις κυρίως παραλίες είναι ρηχές ενώ οι περισσότερες έχουν βαθιά νερά, ιδανικές για τους περισσότερους τολμηρούς που είναι λάτρεις των καταδύσεων ή του ψαρέματος!

Παραλίες Αμοργού Πρόσβαση

Η πρόσβαση στις παραλίες της Αμοργού είτε έχει περπάτημα, είτε η πρόσβαση γίνεται με καϊκάκια ανά μισή ή μια ώρα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου τα δρομολόγια λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, είναι συχνότερα.

Σίγουρα θα μείνετε έκπληκτοι καθώς ορισμένες συνδυάζουν τις απότομες εναλλαγές του τοπίου και τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά.

Δείτε την παρακάτω λίστα με τις παραλίες της Αμοργού με αναλυτικές περιγραφές πληροφορίες, φωτογραφίες, χάρτη και φυσικά τον τρόπο που θα φτάσετε εκεί.

Εναλλακτικά, ανατρέξετε στο χρήσιμο οδηγό παραλίων Αμοργού, ανά κατηγορία που ετοιμάσαμε, για εσάς!

Optional

Αγία Άννα Αμοργός

Η παραλία της Αγίας Άννας Αμοργού με το ομώνυμο εκκλησάκι πάνω από το κολπίσκο της, είναι η διασημότερη παραλία του νησιού, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές από μέρος της ταινίας “Απέραντο Γαλάζιο”...

Optional

Παραλίες Καταπόλων

Απέναντι από το γραφικό λιμάνι των Καταπόλων συναντάμε τις παραλίες Μαλτέζι και Πλάκες. Παραλία Μαλτέζι Κατάπολα Η παραλία Μαλτέζι ξεχωρίζει για την αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά της. ...

Optional

Παραλίες Κάτω Μεριάς

Οι παραλίες της Κάτω Μεριάς Αμοργού συνδυάζουν κρυστάλλινα νερά ενώ οι εναλλαγές μεταξύ βουνού και θάλασσας κάνουν έντονη την εμφάνισή τους. Οι παραλίες είναι κατάλληλες για οικογένειες αλλα...

Optional

Παραλίες Αιγιάλης

Παραλία Άγιου Παύλου – Νικουριάς Αμοργός Στο δρόμο από τη Χώρα της Αμοργού και πριν φτάστε στην Αιγιάλη της Αμοργού, θα συναντήσετε την ομώνυμη αυτή παραλία. Μικρά λευκά...