Γαστρονομία Αμοργού
Η Αμοργός αγκαλιάζει τη παραδοσιακή ντόπια κουζίνα με χρήση αγνών, πρώτων υλών! Στο νησί αξίζει να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά μαγειρευτά Αμοργιανά εδέσματα.
Gastronomy Amorgos
Τυρί, παξιμάδι, παστέλι, κρέας, ψάρι, κρασί και ψημένη ρακή αποτελούν τα κυριότερα προϊόντα Αμοργού που αξίζει να δοκιμάσετε κατά την παραμονή σας στο νησί, ή ακόμη και να προμηθευτείτε πριν αναχωρήσετε από αυτό.
Πάρτε μια μικρή πρώτη…γεύση από τη γαστρονομική περιήγηση
Τυριά Αμοργού
Γνωρίστε τα τυροκομικά προϊόντα της Αμοργού και συνδυάστε τα μόνα τους ή παρέα με την ψημένη ρακή Αμοργού! Κεφαλοτύρι: Αρκετά αλατισμένο τυρί λευκού χρώματος. Έχει πικάντικη και αλμυρή...
Ρακή και Ρακόμελο Αμοργού
Το σήμα κατατεθέν του νησιού, όπου θα σας κεράσουν και κατά την επίσκεψή σας στη Μονή Χοζοβιώτισσας, δεν είναι άλλο από την ψημένη ρακή Αμοργού. Πρόκειται για το ποτό που συνοδεύει κάθε γιορτή,...
Μεθυσμένα Αμοργιανά και «Παύλοι»
Μεθυσμένα Αμοργιανά Πρόκειται για παραδοσιακά νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια. (Θυμίζουν τα γνωστά μας καλτσούνια που γεμίζονται με μαρμελάδα βερίκοκο, καρυδόψιχα, με τυρί ή ζάχαρη). Τα υλικά που...
Ξιδάτο – Κοφτό – Φάβα – Κακαβιά
Ξιδάτο: Είναι σούπα η οποία παρασκευάζεται με βάση τα ψιλοκομμένα εντόσθια του κατσικιού (είναι ο πατσάς). Ονομάζεται έτσι διότι περιέχει εκτός των άλλων υλικών (αλατοπίπερο, σκελίδες σκόρδου)...
Πατατάτο Αμοργός
Πατατάτο και Αμοργός έννοιες συνυφασμένες! Η Αμοργιανή παράδοση και η νοστιμιά συγκεράζονται χρόνια τώρα και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικά γευστικότατο. Σερβίρεται παραμονές και ανήμερα...
Ξεροτήγανα
Ξεροτήγανα (δίπλες) Δεν πρέπει να φύγετε από την Αμοργό χωρίς να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά ξεροτήγανα. Είναι οι γνωστές σας δίπλες που παρασκευάζονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Επίσης...
Ετήσια γιορτή παστελιού στην Αμοργό
Το παραδοσιακό παστέλι της Αμοργού μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ως κύριο συστατικό του είναι το καθαρισμένο σουσάμι το οποίο πασπαλίζει και το Αμοργιανό ξεροτήγανο....