amorgianes sintages main
Amorgos

Ανέβασε τη δική σου Αμοργιανή συνταγή!

Από γενιά σε γενιά οι συνταγές διατηρούνται αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου!

Κάθε μερίδα κρύβει τη δική της ασύγκριτη νοστιμιά, γεύση και εκείνο το μεράκι που άπλετα συναντάμε στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και φυσικά στην Αμοργό!

Ντόπια, αγνά πελαγίσια θαλασσινά, κρεατικά και τυροκομικά προϊόντα μαγειρεύονται, συνδυάζονται με ολόφρεσκα οπωροκηπευτικά και πρώτες ύλες δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία στους επισκέπτες και ντόπιους του νησιού, αφήνοντας το γευστικό τους αποτύπωμα!

Το Go-Amorgos προσκαλεί τους αναγνώστες και κυρίως τους ντόπιους του νησιού, να μοιραστούν Αμοργιανές συνταγές που διατηρούν τη γευστική παράδοση του τόπου μας μπολιασμένη με αγνότητα, μεράκι και φυσικά αγάπη, από την αρχική προετοιμασία των πιάτων μέχρι το σερβίρισμά τους στο τραπέζι!

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μοιραστούμε συνταγές, υλικά και γευστικές συνήθειες;

Σας περιμένουμε λοιπόν να μας ανοίξετε την όρεξη! Και αν εσείς οι ίδιοι δεν τα καταφέρνετε στο μαγείρεμα, μοιραστείτε ή/και ενημερώστε φίλους/ες, συγγενείς ή γνωστούς που γνωρίζουν οι ίδιοι βρίσκονται στο νησί και ξέρουν από πρώτο χέρι τα μυστικά της Αμοργιανής κουζίνας!  

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους:  

Κάθε μοναδική συνταγή θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Επώνυμο προαιρετικό.
  • ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Περιγραφικός, περιεκτικός και συνοπτικός.
  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: π.χ. κρεατικά, ζυμαρικά, θαλασσινά, νηστίσιμα, πίτες, γλυκά.
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Επισύναψη μίας τουλάχιστον φωτογραφίας με οριζόντιο προσανατολισμό, με κοντινή και όσο το δυνατόν «καθαρή» λήψη, ώστε το αντίστοιχο πιάτο να φαίνεται σωστά.  
    – Προτιμώμενη Μορφή Αρχείου φωτογραφίας: .jpeg, .jpg ή png. σε kb.

Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, θα προβούμε σε βελτιστοποίηση του αρχείου εικόνας (εάν υπερβαίνει κάποιον αριθμό mb, όπως εαν είναι μεγαλύτερη του 1 mb) χωρίς να τροποποιηθεί η ποιότητα της εκάστοτε φωτογραφίας που θα μας αποστείλετε.

  • ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ & ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Τι θα χρειαστούμε για το μαγείρεμα και τη προετοιμασία της συνταγής μας. (π.χ. κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο κ.λ.π.).
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Περιγραφή διαδικασίας και εκτέλεσης του φαγητού σε βήματα (1,2,3…) με απλό και ταυτόχρονα αναλυτικό τρόπο ώστε να το καταλάβουν οι αναγνώστες μας.
  • ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ: Ελληνική γλώσσα με αποφυγή όσο αυτό είναι εφικτό των ορθογραφικών λαθών.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παραμένουμε στη διαθεσή σας, στο email: dimitriosmar[at]gmail.com, στο info[at]go-amorgos.gr, ή σε μήνυμά σας στη σελίδα μας στο facebook.

Οι συνταγές δεν θα πρέπει να αποτελούν προϊόν αντιγραφής. Πρέπει να είναι κάτι δικό σας ώστε αυτή η ικανοποίηση να περάσει και στον αναγνώστη!

Ελάτε να δημιουργήσουμε το δικό μας ηλεκτρονικό βιβλίο συνταγών με λιμάνι την Αμοργό και επιβάτες όλους εσάς, τους μοναδικούς αναγνώστες μας!

Οι συνταγές σας θα δημοσιεύονται σε νέα κατηγορία στη σελίδα μας «ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ».

Comments

comments

About the author

Related Posts